Print Language - Sprache - Taal søndag, 24-03-2019
DK Camp

Sølager Strand Camping
Indhold
Pladsinfo
Sølager Strand Camping
Kulhusvej 2
Sølager
3390 Hundested
Tlf +4547939362
Mail til pladsen
Campingpladsens hjemmeside
Åben: 01.01. - 31.12.
LON 11° 53‘ 57,8760'
LAT 55° 56‘ 47,3640'
Kort
Ruteplan
Temaer
DET SKER I APRIL
Den 8. april
Knud Rasmussens Hus
åbner for sæsonen

DET SKER I MAJ
11. maj - 17. september
Sandskulptur Festival
Hundested Havn


DET SKER I JUNI
Den 3. - 5. juni
Veterantræf - Nostalgi
til lands - til vands
og i luften på
Grønnessegaard
(nabo til campingpladsen)

Den 9. - 11. juni
Kunsthåndværkermarked
Hundested Havn

Fredag den 23. juni
Sankthans bål
på stranden
DET SKER I JULI
Den 7. - 9. juli
Havnefest i Hundested

14. juli
Hundested By Night

29. juli
Loppemarked i Kikhavn


DET SKER I AUGUST
12. - 13. august
Kunst i Halsnæs
Åbne Atelierdøre
DET SKER I SEPTEMBER
2. september
Sildens dag i
Hundested

Aktiviteter

Sølager Strand Camping ligger i Nordsjælland lige ud til Roskilde Fjord, kun 58 km fra København. Uanset hvor du befinder dig i området, har du aldrig langt til hav, fjord, sø eller grønne arealer.

Mod nordvest ligger Kattegat, mod syd og vest ligger Roskilde Fjord og Isefjord og mod øst ligger Arresø, der er Danmarks største sø. At vi er omgivet af vand på alle tre sider, giver super muligheder for naturoplevelser og friluftsliv, bl.a.  badning, sejlads, surfing og lystfiskeri. I vores skove og naturområder er der aktivitetsruter til løb, mountainbike og  gåture, og her er også på 2 golfbaner.

I nærområdet af campingpladsen anbefaler vi en skøn gåtur langs vandet til Lynæs havn, der er ca. 2 km til Lynæs, på turen kan man også vælge at følge stien oppe på den 33 m høje klint, med en fantastisk udsigt ud over Roskilde Fjord.

LYNÆS opstod efter Kikhavns brand i 1793, den er det næstældste fiskerleje på Halsnæs - som navnet siger, ligger den i ly af de høje bakker yderst på næsset. I forrige århundrede var fiskerlejet på sit højeste, herfra gik færgen til Rørvig og der var dampskibsforbindelse til Frederikssund og Nykøbing langt op i den 20. århundrede.

Nu er det en stor lystbådehavn med restaurant, bådebyggeri, samt surfcenter med udlejning og skole, da det er et af Danmarks bedste surf områder.

Øst for campingpladsen, i gåafstand, ligger Grønnesse Skov, her kan man bl.a. se Karlsstenen, der er en rund stendysse.

DYSSER er grave fra den tidlige bondestenalder, de er opført mellem 3500 og 3100 f.Kr. Dysserne er bygget af 2-5 bæresten hvorpå der er lagt en stor dæksten. Er dyssen rund kaldes den runddysse, som kun rummer ét kammer, er den aflang kaldes den for en langdysse og kan indeholde op til 5 kamre.
Der blev opført omkring 10.000 dysser i løbet af den tidlige bondestenalder, af dem er kun ca. 1.500 bevaret i vore dage.
Dysserne er bygget til personer i stenalderens ledende familier. Den døde blev begravet med sine ejendele. F.eks. en stridsøkse af sten eller en rav perlekæde.
Ofte satte man et par lerkar med mad eller drikke til den døde.

AKTIVITETER I BØRNEHØJDE


Legepladsen på Sølager Strand Camping byder på mange aktiviteter, bl.a. hoppepude, svævebane og moon-cars til fri afbenyttelse. Vores strand er særdeles børnevenlig, og tæt ved vandet er vores fodboldbane samt bålsted.

Derudover er der mange aktiviteter i området f.eks.:

KLAP EN FISK i Hundested havn, kom tæt på fisk og krabber.

På den flydende platform ”Klap en fisk” i Hundested Havn kan man komme tæt på nogle af de fisk, der lever i hav og fjord omkring Hundested. På kanten af fiskebassinet er der rig mulighed for at iagttage dyrelivet og lære de forskellige arter at kende. Eksempelvis kan man opleve, at rødspætten pludselig forsvinder, fordi den graver sig ned i sandet på bunden. Her gemmer den sig for sine fjender og kigger samtidig efter føde. Og da den kan skifte farve efter sandets farve og struktur, er den svær at få øje på, indtil den dukker frem igen. Der er også masser af liv i det andet bassin, hvor krabberne er aktive.

Bassinerne er åbne i hele sommersæsonen. Søndage fra den 7. juni tilbyder Fiskeriets og Havnens Hus en række aktiviteter fra kl. 12 til 15.

Og i skolesommerferien er platformen alle hverdage, inclusive lørdage, fra kl. 10-16 bemandet med biologer, der sætter spændende og lærerige projekter i gang.


NATURSKATTEN - TAG PÅ SKATTEJAGT I DIT LOKALE OMRÅDE

Hvad: Naturskatten er en gratis App - et skattekort fyldt med natur, viden og motion
Hvor: Feriekolonien Hvide Klint ved Parkovsvej, Frederiksværk
Hvem: Skattejagten er for alle
Hvornår: Lige når du har lyst

Naturskatten er en app designet til at få børn og unge ud i naturen. App’en viser et naturskattekort med syv skatte, som I skal nå at finde på tid. På naturskønne ruter fører app'en dig og dine unger nærmere, I får løbende opgaver og vil samtidig blive oplyst om områdets mange skatte. Ved hver skat åbenbares sjove informationer, quizspørgsmål og "levende" grafik om lige netop det natursted, du har nået.

Download Naturskatten gratis og se, hvor hurtigt du kan gennemføre ruten. Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålene om stederne undervejs er der bonustid at hente. Følg kompasset og bliv klogere på dyr og planter. Virker på iPhone og iPad. Kræver enhed med indbygget GPS.

HUNDESTED


Navnet Hundested stammer fra kongeres jagt på sælhunde på stenrevet ud for fiskerelejet. Områdets historie kendes fra Kong Valdemars jordebog, og det vides med sikkerhed, at der fra 1500-tallet fandtes en kongsgård nær Torpmagle. Omkring 1860 blev der bygget en stenmole til læ for lokale fiskebåde, men det var først i slutningen af 1800-tallet, at Hundested fik en egentlig havn.

I dag er havnen en meget aktiv handelshavn, med fiskerbåde og lystsejlere og fungerer som Hundesteds naturlige samlingspunkt.
På havneområdet findes kunsthåndværkere, glassmedje og gallerier. Her er et livligt restaurant og cafémiljø, fiskebutikker, bryghus, oplevelsespladform, flydescene samt tilbagevendende sandskulpturfestival.

I gåafstand fra havnen ligger Knus Rasmussens hus, der er indrettet til museum.

                       ALT OM HUNDESTED OG OMEGN

Se disse sider:  www.oplevhalsnaes.dk  samt  www.hundested.info

Her er alle de informationer, du har brug for at vide om Sølagers omegn!
Copyright ©  Sølager Strand Camping  2019  /  mail@solagercamping.dk  /  +4547939362  

Links